Shopping Cart
Your Cart is Empty
Quantity:
Subtotal
Taxes
Shipping
Total
There was an error with PayPalClick here to try again
CelebrateThank you for your business!You should be receiving an order confirmation from Paypal shortly.Exit Shopping Cart

Ambulante Pedicure Praktijk Mooie Voetjes

Voor mooie en gezonde voeten

Mijn Blog

Blog

overzicht:  volledig / samenvatting

Verwaarloosde voeten

Geplaatst op 16 januari, 2018 om 15:01 Comments reacties (0)
Verwaarloosde Voeten

Definitie van een verwaarloosde voeten zijn: voeten waar al een geruime tijd weinig tot geen aandacht aan word geschonken.
Dit kan zich in verschillende vormen uiten zoals: Lange nagels, overmatig eelt, kloven, likdoorn, schimmelinfecties, wondjes.
De laatste tijd kom ik veel verwaarloosde voeten tegen en vooral bij (kwetsbare) ouderen.
Ouderen die door een lichamelijke beperking niet meer hun voeten kunnen verzorgen omdat ze er niet meer bij of juist heel moeilijk bij kunnen komen.
Ook mensen die aan een geestelijke aandoening lijden (dementie), die vergeten zijn hoe ze hun voeten moeten verzorgen.
Familieleden denken er vaak niet aan om de voeten te verzorgen, hebben er de tijd niet voor of dit heeft een andere redenen. 
Het gevaar is dan vaak dat de nagels te lang worden, nagels gaan ingroeien en wondjes kunnen veroorzaken met als gevolg dat er infecties kunnen ontstaan.
Hierdoor kunnen pijnlijke voeten ontstaan, kunnen mensen moeilijker gaan lopen met de gevolgen van dien.

Ook onder de jongeren komen verwaarloosde voeten voor, een pedicure is voor oudere mensen en is niet nodig voor jongeren.
Jongeren willen hun geld aan andere dingen uit geven dan aan een pedicure behandeling.
Krijgen jongeren om jonge leeftijd al voetproblemen en als deze niet goed behandeld worden kan je er juist op latere leeftijd veel last van gaan krijgen.
Een voorbeeld hiervan is dat jonge meiden vaak op mooie schoenen willen lopen maar dan niet kijken of de schoen goed past, het gaat dan alleen om het uiterlijk.
Dus als je vaak op hoge hakken loopt omdat dit alleen maar mooi is dan is de kans groot dat je een voetafwijkingen kunt gaan ontwikkelen omdat het geen natuurlijke houding is om op hoge hakken te lopen.
Er komt veel druk om de voorvoet te staan waar zich eelt/likdoorns kunnen gaan vormen.


Een verwaarloosde voet kan ook ontstaan bij mensen die angst hebben voor de pedicure door een traumatische ervaring, zich schamen voor hun voeten omdat ze vinden dat deze er verschrikkelijk uit zien in hun ogen.
Mensen die op straat leven hebben vaak geen geld om naar een pedicure te gaan en daar ligt een groot risico om verwaarloosde voeten te krijgen.
Hygiëne ligt in zo'n situatie ook niet hoog in het vaandel waardoor er ook snel ontstekingen kunnen komen met alle gevolgen van dien.

Bij verwaarloosde voeten ga ik uiterst voorzichtig te werk omdat de voeten vaak heel gevoelig zijn.
Tijdens de eerste behandeling zal ik wat vragen stellen over uw gezondheid en uw situatie.
Zal ik naar uw voeten kijken en gaan we samen bekijken wat de ergste klachten zijn wat ik als eerste zal behandelen.
Eventuele wondjes zullen verzorgt worden, indien ik het nodig vind voor een verwijzing naar de huisarts dan zal ik dit met u bespreken.
Vaak binnen 6 weken maken we de tweede afspraak om de vervolg behandeling uit te voeren om uw voeten er weer boven op te helpen.
Ik zal u advies geven over wat de beste tussentijd is voor uw voeten om een nieuwe afspraak te maken zodat ik uw voeten bij kan houden en u weinig tot geen klachten meer heeft aan uw voeten.

U hoeft de deur niet uit om naar de praktijk te komen, ik kom bij u aan huis voor uw behandeling!


Rss_feed

0